tiistai 29. tammikuuta 2013

Kuteita, virkkausta, mattoja, koreja, kissoja, synttäreitä, koruja ja jorinaa.

Kiitos kaikille arvontaan jo osallistuneille! Ja suurkiitos ihanista kommenteista :) Lisää tulemaan vaan.
Ja arvontaankin ehtii vielä osallistua.

Viimeeks ku kerroin, että ostin matonkuteita&koukun tavoitteena virkata pyöreä pitsimatto, ni nyt se ois valmis! Alotin tekemään mattoa viikko sitten lauantaina, ja se oli ihan superkivaa! :) Tykästyin heti sen tekoon, kun kude on niin paksua, et matto valmistuu ihan hetkessä :) Ohjeessa kerrottiin, että kudetta menee vajaat 3kg. Ostin kuitenkin vain reilut 2kg, joten tietäähän sen, että kudeostoksille oli mentävä jo heti keskiviikkona.. Mukaan kudekaupasta lähti tarvittavan kuteen lisäksi oranssia ja hmm..minkähän väristä.. sellasta.. ei valkosta, ei harmaata, ei beigeä.. noh, ei oikeen minkään väristä kudetta.. :D Aattelin tehhä niistä kodinhoitohuoneeseen suoran maton!

Sieltä mistä kuteet ostin, myydään ne vyyhdeissä. Ja kun menin kudekaupasta kotia, ajattelin ruuanlaiton ohessa keriä uudet kuteet palloksi, kerälle, jotta niitä on huomattavasti helpompi käsitellä jatkossa, eivätkä oo ihan solmussa. Tytöt (kissat Nelli&Peppi) olivat molemmat nukkumassa, joten tilaisuus kuteen kerimiseen oli mainio! Noh, kuis siinä sit kävikään







 
Torstaina menin Imatralle äitin luokse yökyläilemään, kun sunnuntaina oli kummityttöni synttärijuhlat Lappeenrannassa. Äitihän siis löysi just tuon pyöreän maton ohjeen meille netistä ja hänkin oli käynyt ostamassa itelleen kuteita. Ja kun menin kotiin, niin äiti olikin tehnyt valmiiksi kaks mattoa! WOU, nopeeta sekin on sitä koukkua kieputtanut menemään, kun töissäkin on täyspäiväsesti ehtiny olee.. 

Heti kun näin ne äitin matot, huomasin kuin tasasta jälkee hän tekee! Ja "tiukkaa".. Siis ei se oikeest ollu tiukkaa, vaan normaalii, mut ku tuon miun matonretkaleen heitti lattialle niiden vierelle, oli tiukkuudet ihan eri luokkaa. Miun matto on nimittäin melkoosen löyhään tehty :D Äiti tuumaskin : "Ei herranjestas, et sinä voi ennää 8kierrosta tuohon tehä! Siitähän tullee ihan valtava!" Miulla oli siis Imatralle mennessä vielä ainakin 8 kierrosta tekemättä ja matto oli jo vähintään samankokoinen kun äitillä.. :D Hups. No mut toi löyhä on paljon mukavampaa tehä ku tiukka ;) 
Tottelin äitiä ja aloin suunnitella päättelyä, sillä miulla oli JÄLLEEN kuteetkin loppuneet. 
Viikonloppu hurahti nopeasti äitin kanssa vierekkäin illat virkaten :D 
Mie pari kertaa mietinkin ääneen, et eikö 24-vuotiaalla naisella oo perjantai-iltana mitään muuta tekemistä kuin virkata äitin kanssa sohvalla kilpaa pitsimattoa? 

Alotin tekemään sitä kodinhoitohuoneen mattoa ja siitä rupesin tekemään huomattavasti tiukempaa (ja siitä tulikin huomattavasti nätimpää jälkeäkin) .. Mutta.. Mie tulin siihen tulokseen, että se oranssikude on ihan kamalan väristä ja se -ei-minkään-värinen-kude on sitäkin kamalampaa! Ne näytti edes jotenkin hyvälle siel kaupassa mut se oliki kellarikerroksessa ja melko hämärässä... No aattelin, et teempä nyt kuitenkin, kun olin jo niin hyvässä vauhissa. Toisiin aatoksiin tulin sit hetken kuluttua kuitenkin, kun aloin kerkudetta vyyhdiltä pallolle, sillä se vyyhti oli NIIIN sekaisin. Taistelin vaik kui kauan sen kanssa, ja sit luovutin, piä tunkkis! Luovutin kuteet äitille ja sanoin et soronoo, tee niille mitä huvittaa, kuha et miulle näytä enää niitä :D 

Katoin oliskoha ollut novitan sivuilta (?) virkatun korin ohjeen, ja aattelin kokeilla sellasen tekoa. Tein kaksi koria, toisen tein violetista kuteesta, josta äiti virkkaa tällä hetkellä mökille mattoa ja toisen tein äitin edellisen maton jämistä (valkoinen) ja miun pyöreän maton jämistä (harmaa). 


Tästä korista tuli ihan söpö, se on melko pieni, mutta sopiva pienille asioille, kuten muutamalle hedelmälle :)
Lilan korin mie jätin äitille, siitä tuli aika iso ja lötterö, mutta keksin sille heti sopivan paikan ja käyttötarkotuksen.. (Vaikkakin sitten kun kissat on äitillä kylässä, ei mitään ruokia voi olla näkyvillä, koska Peppi repii kaikki paketit rikki ja syö sisällöt tyytyväisenä, nimim.kokemusta on).
 

No mutta, nyt palasin kotia Imatralta ja sovitin harmaata mattoa lattialle. Se sopi hyvin siihen mihin olin aatellut :) Kokokin oli sopiva! Jos oisin  tehnyt vielä ne puuttuvat kierrokset, ois matosta tullu ihan liian iso.  Aika tekelehän toi on, mut ens kerralla tulee jo parempi! Ihan hyvä ekaks matoks miusta, välttää miulle :) JA Ottokin tykkäs! Nii, ja kissat, ainakin Peppi kun se on sellanen lissiludebostailija.

   

Vielä sen verran kirjotan, kun vaihtiin pääsin, että tosiaan sunnuntaina oli kummityttöni Mean 2-vuotis synttärijuhlat. Aattelin tehä Neidille kaulakorun synttärilahjaksi sillä aikaisemmin tein Mealle Hello Kitty aiheisen käsikorun, niin kaulakorua voi vaikka käyttää sitten sen käsikorun kanssa. Kaulakorun valmistus alkoi siitä, kun päätin, että väreiksi tulee pinkki ja violetti sekä vähän jotain muuta (tämä muu oli sitten kaunis ruskea). Riipukseksi valitsin hempeän vaaleanpunaisen lasisydämen :)  


Uusi&vanha koru synttärisankarin yllä <3
Hmm.. mitähän muuta se kummi toi lahjaksi...

    



 

2 kommenttia:

  1. Kaunis kaulakoru kertakaikkiaan,tyttökään ei voi olla pitämättä näppejä erossa kummin tekemistä koruista :).

    Mirka

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Ja tyttökin on ihanakaunispikkuprinsessa<3 keneen lie tullut ;)

    VastaaPoista